Implantološke rehabilitacije bezubih i gotovo bezubih pacijenta

Kvaliteta života pacijenta s mobilnim protetskim napravama, posebno totalnim protezama, značajno je narušena. Problemi s funkcijom žvakanja i govora svakodnevna su pojava, dok je izostanak samopouzdanja i samopoštovanja te strah u svakodnevnoj komunikaciji glavni uzrok svakodnevnog nezadovoljstva. Danas takav život nije nužan, jer se implantološkim rješenjima može značajno unaprijediti. Svi oni koji su izgubili svoje zube ili su pred tim da ih izgube, ne moraju živjeti život nedostojan čovjeka. Otac moderne implantologije, Per-Ingvar Brånemark, rekao je: „Nitko ne zaslužuje umrijeti sa zubima u čaši.“ Ordinacija Cekić posljednjih 20-ak godina provodi ovakve rehabilitacije i sudjeluje u provođenju takvih rehabilitacija u suradnji s drugim ustanovama. Danas upotrebom individualnih implantata možemo riješiti situacije koje su zbog nedostatka kosti u prošlosti bile nerješive. Sve rehabilitacije ovog tipa odlikuje trenutačna funkcija, tj. postavljanje privremenih zubi u razmaku od 1 do 3 dana od operacije. U ordinaciji Cekić provodimo ovakve rehabilitacije na gotovo svim vodećim sustavima na tržištu, ovisno o indikaciji, želji pacijenta ili suradnoj ustanovi.

Često postavljana pitanja

Pacijenti s mobilnim protetskim napravama, posebno oni s totalnim protezama, često se suočavaju s problemima kao što su otežana funkcija žvakanja i govora. Također, mnogi doživljavaju smanjenje samopouzdanja i strah u svakodnevnoj komunikaciji, što uzrokuje njihovo svakodnevno nezadovoljstvo.
Da, današnja implantološka rješenja omogućuju značajno unapređenje kvalitete života pacijenata. Oni koji su izgubili zube ili su pred gubitkom zuba ne moraju živjeti s tim poteškoćama, jer postoji mogućnost implantološke rehabilitacije koja može značajno poboljšati njihovu situaciju.
Ordinacija Cekić već 20 godina provodi implantološke rehabilitacije i surađuje s drugim ustanovama kako bi pružila najbolju moguću njegu pacijentima. Primjenjujući individualne implantate, možemo riješiti situacije koje su ranije bile teške ili nerješive zbog nedostatka kosti. Rehabilitacije koje provodimo obično omogućuju postavljanje privremenih zuba unutar 1 do 3 dana od operacije.
Da, u Ordinaciji Cekić provodimo rehabilitacije koristeći gotovo sve vodeće sustave implantata dostupne na tržištu. Odabir konkretnog sustava ovisi o specifičnoj indikaciji, želji pacijenta ili preporuci suradne ustanove.

    Suglasan/na sam s Izjava o zaštiti privatnosti, te slanjem poruke pristajem na povratni kontakt.

    Implantološki sustavi