Dentalna fobija

Strah od stomatologa prisutan je u 60% populacije. Dijeli se na običnu anksioznost, pravi strah i dentalnu fobiju. 6-12% populacije pati od dentalne fobije. Pacijenti s dentalnom fobijom sa stanovišta dentalne medicine su najugroženija populacija. Dentalna fobija je njihov najveći problem u životu, i svi trenuci i dijelovi života su povezani s njom. Nedostatak samopouzdanja i problemi u komunikaciji te normalnom funkcioniranju u društvu drastično smanjuju njihovu kvalitetu života. U ordinaciji Cekić zadnjih 10-ak godina ovakvim pacijentima pridajemo posebnu pažnju. Uz suradnju s anesteziološkim timovima i provođenjem svjesne sedacije tijekom zahvata, pomažemo pacijentima s dentalnom fobijom da riješe svoje probleme s dentalnim zdravljem. Pomoć pacijentima s dentalnom fobijom smatramo najvažnijim dijelom svojeg dosadašnjeg rada.

Često postavljana pitanja

Strah od stomatologa prisutan je u 60% populacije.
Anksioznost je opći osjećaj nelagode ili brige pred posjetom stomatologu, pravi strah je intenzivniji osjećaj tjeskobe koji može rezultirati izbjegavanjem posjete stomatologu, dok dentalna fobija predstavlja ozbiljno stanje gdje je strah toliko intenzivan da pacijent potpuno izbjegava dentalne tretmane.
U Ordinaciji Cekić, posljednjih 10-ak godina pridajemo posebnu pažnju pacijentima s dentalnom fobijom. Uz suradnju s anesteziološkim timovima, provodimo svjesnu sedaciju tijekom zahvata kako bismo pomogli ovim pacijentima da riješe svoje probleme s dentalnim zdravljem.
Dentalna fobija može biti najveći problem u životu pacijenta. Nedostatak samopouzdanja, problemi u komunikaciji, i otežano normalno funkcioniranje u društvu drastično smanjuju njihovu kvalitetu života.

Upitnik za dentalnu fobiju

    Suglasan/na sam s Izjava o zaštiti privatnosti, te slanjem poruke pristajem na povratni kontakt.